A Gerbeaud Catering arra a több mint 160 éves múltra épül, amely a Gerbeaud név mögött áll. A Gerbeaud története 1858. október 14-én kezdődött, amikor Kugler Henrik megnyitotta cukrászatát a mai József Nádor téren. Az üzlet egészen 1870-ig itt működött, amikor is Kugler áttette székhelyét a mai Vörösmarty térre. Habos, csokoládés kávéja, különleges likőrjei, valamint cukor-bonbonjai vonzották a közönséget. A császári és királyi udvari cukrász címet elnyert Kugler-torták és mignonok nagyon keresettek voltak, ezeket nála csomagolták először papírtálcára. A legfinomabb fagylaltot kínálta Pesten. Kugler Henrik – utódja nem lévén – egy ismerős genfi cukrászt kért meg, hogy ajánljon számára egy fiatal, ügyes szakembert, aki Gerbeaud Emilt javasolja. Párizsi találkozásukat követően Gerbeaud Emil 1885-ben költözött Budapestre feleségével és öt lányával, és vette át a cukrászda vezetését. Gerbeaud Emil számos újítást vezetett be: a cukrászda választékát különleges, új termékekkel bővítette: vajas, párizsi és hasonló különleges krémeket, több mint százféle teasüteményt, csemegecukorkákat készített. Fagylaltjai és krémjei is teljesen újszerűek voltak. Termékei iránt a század végén már külföldről is érdeklődtek. Mint csokoládékészítő mester, ő honosította meg Magyarországon a macskanyelvet és a konyakmeggyet, amelyek ma is emblematikus édességeink.

A melegkonyhai ételeket is kínáló Royal Gerbeaud Pavillon 1896-ban nyílt meg a Városligetben. Az épület a millenniumi ünnepségekre épült, I. Ferenc József osztrák császár és magyar király és felesége, Erzsébet királyné (Sissi) fogadására. A tavasztól őszig tartó nyitva tartó vendéglátóhely az előkelő pesti társaság kedvelt helye lett, amely a hétköznapi működésen túl különféle rendezvényeknek, nívós programoknak lett helyszíne. Nagyszabású kerti ünnepségeket, díszétkezéseket, koncerteket, leányegyleti találkozókat, klubgyűléseket, külföldi vendégek fogadását, sőt esküvőket is tartottak benne. A városligeti pavilon egészen a második világháborúig működött, amikor is olyan súlyos bombázások érték az épületet, hogy későbbi helyreállítását már nem támogatták.

A cukrászdát Gerbeaud Emil 1919. évi halálát követően felesége, Ramseyer Eszter vitte tovább. 1948-ban állami tulajdonba került, és nevét Vörösmartyra változtatták. A Gerbeaud nevet 1984-től viseli újra. A négyemeletes épületet a ’90-es években egy német üzletember vásárolta meg, a cukrászda vezetését pedig 2004-ben vette át a Gerbeaud Gasztronómia Kft., amely ma már teljes mértékben családi vállalkozásként működik, csakúgy, mint Gerbeaud idejében. A tradíció és innováció jegyében feladatunknak tekintjük, hogy az ínyencségekre fogékony közönséget megismertessük új ízekkel, textúrákkal és segítsünk felfedezni a minőségi terméket.

Ez a minőségi szemlélet érvényesül a Gerbeaud csoporthoz tartozó többi vendéglátóegység esetében is. A Magyarországon elsőként két Michelin csillagot szerzett Onyx étterem, mely ma Onyx Műhelyként működik, a Gerbeaud budai kistestvére, a 2015-ben megnyílt Émile étterem és a több mint húsz éve működő catering üzletágunk működésében is.